Ukrajina, solární baroni, neziskovky. Na to peníze najdou. Český občan je pro ně až úplně poslední, protestuje Okamura

03.03.2024 9:30 | Rozhovor

„Vláda utrácí peníze na podporu Ukrajiny a Ukrajinců, na dávky nepřizpůsobivým, na solární barony, na šílený Green Deal, nesmyslné direktivy Evropské unie, politické neziskovky a podobné škodlivé věci,“ říká předseda SPD Tomio Okamura. Že nic nezbývá na české občany, tomu se podle něj vlastně ani nelze divit.

Ukrajina, solární baroni, neziskovky. Na to peníze najdou. Český občan je pro ně až úplně poslední, protestuje Okamura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

V týdnu se řešilo případné vyslání vojáků některých zemí na Ukrajinu, které po jednání v Paříži naznačoval i prezident Macron. Náš premiér Fiala se přímé odpovědi při interpelaci vašeho poslance Kettnera vyhnul. Hrozí tedy podle vás přímé zapojení ČR do války?

To je pro hnutí SPD naprosto nepřijatelné a de facto by to znamenalo zatažení zemí NATO včetně naší země do třetí světové války proti Rusku! To by velmi pravděpodobně znamenalo jaderný konflikt a zánik světa. Chceme mír, ne válku! Už jen to, že tato možnost byla vůbec zmíněna, ukazuje, že o ní předáci NATO vážně uvažují a že je skutečnou hrozbou! Také to nasvědčuje tomu, že ukrajinská armáda má vážně potíže a Rusové v tuto chvíli převzali iniciativu. Ono ani není divu, když v EU je 650 tisíc bojeschopných ukrajinských dezertérů v odvodovém věku, kteří se za úplatky vyhnuli mobilizaci. To řekl známý polský generál Roman Polko. Myslím, že je zcela na místě zastavit podporu Ukrajiny a Ukrajinců. Dělají z nás užitečné idioty. A Fialova vláda by měla okamžitě skončit!

V této souvislosti taky připomenu, že podle agentury STEM téměř tři čtvrtiny Čechů (konkrétně 69 procent) by podpořily rychlé ukončení války na Ukrajině i za cenu, že Rusko by získalo část ukrajinských území. Podíl lidí podporujících rychlé ukončení války oproti loňsku vzrostl.

Přesto Fialova vládní pětikoalice za souhlasu hnutí ANO pumpuje na dluh na Ukrajinu další miliardy z našich peněz. Hnutí SPD je jedinou stranou v Parlamentu, která hlasuje proti posílání zbraní a našich peněz na Ukrajinu. Hnutí SPD je jako jediné proti vstupu Ukrajiny do EU i NATO. Jako jediní v Parlamentu také hlasujeme proti posílání zbraní na Ukrajinu. Nechceme také, aby evropské země byly zataženy do konfliktu proti Rusku.

Hlavním tématem v Poslanecké sněmovně byl nakonec odhlasovaný zákon, který přiznává homosexuálům v rámci partnerství (nikoliv manželství) všechna práva jako manželům, ale ne možnost adopce dětí. Zákon rovněž umožňuje osvojit si dítě homosexuálního partnera. Návrh poslanců Válkové a Navrátila, který byl nakonec přijat, je vnímán jako kompromisní. Jak jste spokojen s výsledkem vy?

Hnutí SPD jako jediná strana v Parlamentu pro tento zákon nehlasovalo, protože zákon umožňuje osvojení dětí homosexuálními páry. V případě stejnopohlavních svazků jsme navrhovali název partnerství, nikoliv manželství, a stejná práva stejnopohlavním párům jako manželům kromě adopce a osvojování dětí. Náš návrh ale neprošel. Opět se potvrdilo, že SPD je jedinou konzervativní stranou na české politické scéně. Jelikož poslanci hnutí ANO, ODS, KDU-ČSL a další hlasovali pro možnost osvojování dětí homosexuálními partnery, což s jejich podporou prošlo.

Hnutí SPD podporuje manželství výhradně mezi mužem a ženou pevně zakotvené v ústavě a to budeme nadále prosazovat. Například Slovensko definuje manželství jako jedinečný svazek mezi mužem a ženou v ústavě od roku 2014. Manželství je právní a společenskou institucí, která je základem pro vznik rodiny a výchovu dětí a zaslouží si všestrannou podporu ze strany státu. Prosazování takzvaného manželství pro všechny je aktivistickým projevem ideologie progresivismu. Myslím si, že nátlakové a agresivní jednání různých tzv. neziskových organizací homosexuálům v konečném důsledku naopak škodí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jakub Vosáhlo

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Okamura ví co se děje v Evropě není to úplatný politik jak většina politiků je to vlastenec jak většina Moraváku, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekarelhrabě , 03.03.2024 11:58:19
A Pražáci si hraji na elitu národa !§Ale oni jsou u ni byli v drtivé většině u všech prodejů majetku, tunelu atd. Všechny ministerstva ,slady sídlí v Praze stejně jak prezident ?A kde je na počet obyvatel nejvice multi milionářů asi nejvíce Praze

|  7 |  0

Další články z rubriky

„Byli nějací opatrní.“ Zbořil a „podivný“ summit o Ukrajině, který nedopadl

16:00 „Byli nějací opatrní.“ Zbořil a „podivný“ summit o Ukrajině, který nedopadl

ROZJEZD ZDEŇKA ZBOŘILA „Podivné,“ hodnotí mírový summit ve Švýcarsku politolog Zdeněk Zbořil a dodáv…